ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Какво представлява Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки и за какво се използва?

Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки и е лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Използва се за лечение на възпалителни и болезнени заболявания като: заболяване или увреждане на периферни нерви (например диабетна или алкохолна невропатия); болка или възпаления на нерва (например невралгия, неврит, радикулит, ишиас, периферни невропатии, плексит); дискова херния; лумбаго; дископатия; ревматични оплаквания; мускулни болки; болки в раменете; болки в крайниците, болки в шията, болки в кръста и гръбнака, болки в ставите; херпес зостер; парези на лицевите нерви; регенерация на периферните нерви; диабет тип 1, диабет тип 2; парестезия; остеопороза.

Какви са активните съставки в Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки  е лекарство, което съдържа две активни съставки: бенфотиамин (мастноразтворим дериват на водоразтворимия витамин В1) и цианокобаламин (витамин В12). Това са водоразтворими витамини, за които е известно, че притежават благоприятен ефект върху нервната система, а във високи дози, в каквито се съдържат в лекарствения продукт Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки , те притежават терапевтичен ефект.

Какво представлява бенфотиаминът?

Бенфотиамин е специфично активно вещество в състава на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки. Представлява дериват на витамин В1 – мастноразтворима форма на този витамин, който се отличава със следните  предимства в сравнение с водноразтворимия витамин В1: Бенфотиамин се усвоява от 3 до 5 пъти по-добре от еквивалентни количества от обикновения витамин В1. Бенфотиамин е без вкус и мирис – при приема му не се появява познатата неприятна телесна миризма, както при приложението на обикновения витамин В1.

Какво представлява цианокобаламинът?

Цианокобаламин (Витамин В12) е втората съставна част на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки. Във висока дозировка витамин В12 проявява обезболяващо действие. Той е незаменим за клетъчния метаболизъм, за нормалното кръвообразуване и функционирането на нервната система. Той участва в синтеза на нуклеиновите киселини, а с това и изграждането на нови клетъчни ядра.

Как да приемам Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Винаги приемайте Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки точно както е описано в листовката на продукта или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Препоръчителната доза на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки е: По 1 обвита таблетка четири пъти дневно. При по-леки случаи, като укрепващо средство и в период на възстановяване: по 1-2 таблетки дневно са достатъчни. Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки се приемат без да се дъвчат и след хранене, с чаша вода.

Може ли Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки да се приема с болкоуспокояващи?

Да. Лекарите дори го препоръчват. Използването на високи дози витамини В1, В6, В12 усилва ефекта на болкоуспокояващите, съкращава времето, необходимо за приемането им или позволява да се използват при по-ниска доза. Това също намалява риска от техните странични ефекти.

Каква е разликата между Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки и обикновените болкоуспокояващи?

Конвенционалните болкоуспокояващи са насочени главно към облекчаване на болката. Облекчаването на болката след прием на лекарството настъпна, но то е с краткосрочен ефект и след известно време, ако не променим навиците си, болката отново би могла да се върне. Освен това, болкоуспокояващите могат да имат повече странични ефекти, особено при продължителна употреба. Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки, за разлика от конвенционалните болкоуспокояващи, съдържа високи дози витамини от група В – В1, В12. Благодарение на състава си, той позволява и изисква продължителна употреба (максимум 6 месеца), а използването на високи дози витамини В1, В12 усилва ефекта на болкоуспокояващите, намалява времето, необходимо за приемането им или ви позволява да намалите дозата им. Това също намалява риска от сериозните им странични ефекти. Благодарение на състава си, Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки допринася за регенерирането на увредените нерви на гърба като по този начин помага за лечение на самата причина за болката. Въпреки това, в допълнение към приемането на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки, е необходимо да промените начина си на живот, стойката и да започнете редовно да спортувате.

Какви са взаимодействията на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки с други лекарства?

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства заедно с Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки! Ефектът на витамин В1 се деактивира от 5-флуороурацил (използван за лечение на ракови заболявания), тъй като 5-флуороурацил потиска метаболизма на витамин В1. Абсорбцията на витамин В12 може да бъде намалена от следните вещества: колхицин; аминогликозидни антибиотици (например неомицин); антиепилептични лекарствени средства (например фенитоин, фенобарбитал и примидон); бигуаниди (перорални антидиабетни средства); p- аминосалицилова киселина; холестирамин; калиеви препарати с удължено освобождаване; метилдопа; инхибитори на стомашната киселина (например омепразол, циметидин). Пациенти лекувани с хлорамфеникол може да проявят слаб отговор към терапия с Витамин B12. Ако приемате Витамин С заедно с Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки, той ще разруши част от съдържащият се в таблетките Витамин В12.

Каква е разликата между Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки и хранителна добавка или храни, богати на витамин В?

Хранителните добавки са храни, които допълват естествената диета, които са концентрирани източници на хранителни вещества, като витамини и минерали или други вещества с хранителен или физиологичен ефект, индивидуално или в комбинация. Съдържанието на активни вещества в хранителните добавки е относително ниско – акцентът се поставя върху тяхната безопасност. Лекарството (OTC и Rx) е лекарство или смес от лекарства и помощни вещества, модифицирани чрез технологичен процес в лекарствена форма и предназначени за защита от болести, за лечение на заболявания или за въздействие върху физиологичните функции. Съдържанието на активни вещества в лекарствата е относително високо – акцентът е върху осигуряването на тяхната ефективност.

Къде мога да купя Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Можете да закупите Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки във физическа или онлайн аптека, без предписание от лекар. Вижте най-близката до Вас аптека тук! Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки е лекарство без лекарско предписание може да бъде закупено и онлайн от лицензирани сайтове за продажба на лекарствени продукти. Вижте онлайн аптеките тук!

Как действа Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки съдържа високи дози витамини от група В – Бенфотиамин (В 1) и Цианокобаламин (В12). Благодарение на продължителната употреба във високи дози, те подхранват и регенерират увредените периферни нерви като по този начин помагат за лечение на самата причина за поява на болката, не само сиптомите на болка.

Какво ще стане, ако взема по-висока доза от 3-4 капсули на ден?

Вероятността от развитие на странични ефекти при еднократна употреба на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки е ниска. Ако получите някакви нежелани реакции, говорете с Вашия лекар или посетете страницата ни с детайлна информация какво да правите в случай на нежелана лекарствена реакция: линк. Витамин В1 има широк терапевтичен диапазон. Случаите на отравяне или предозиране са неизвестни. Не са известни случаи на отравяне или предозиране с витамин В12.

Ако забравя да пия Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Продължете да приемате Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки в същата доза като преди и се опитайте да го приемате по-редовно в бъдеще.

Какво ще стане, ако не приемам Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки редовно и продължително време?

Препоръчителната доза от 3 – 4 таблетки на ден се определя въз основа на резултатите от клинични проучвания, които са показали ефикасността и безопасността на витамините Бенфотиамин (В1) и Цианокобаламин В12 при тази доза. Ако препоръчителната доза не се спазва многократно, съществува риск ефектът да бъде недостатъчен или изобщо да не настъпи.

Мога ли да приемам Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки по време на бременност?

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки. Препоръчителната доза по време на бременност и кърмене е 1,4 – 1,6 mg на ден за витамин В1 и 4 µg на ден за витамин В12. Това лекарство съдържа по-високи дози и трябва да се приема само ако Вашият лекар Ви е казал да го направите. Витамин В1 и витамин В12 преминават в майчиното мляко.

Трябва ли ми рецепта, ако искам да си купя Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки?

Не. Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки е лекарствен продукт, който може да бъде закупен в онлайн или офлайн аптека, без лекарско предписание.

Какво да правя при нежелана лекарствена реакция?

Информацията, която ще ни предоставите, е изключително важна за откриване на непознати нежелани реакции към лекарствените продукти като Милгамма® 50 mg/250 микрограма обвити таблетки, които са разрешени за употреба на територията на Република България.
Съобщение за Нежелана Лекарствена Реакция (НЛР), можете да направите по имейл или с телефонно обаждане в посочените от нас контакти на този адрес. Ще ни бъдат необходими Вашите данни за контакт: телефон/имейл, с цел обратна връзка, за да потвърдим получаването на съобщението, както и да Ви както и да Ви информираме за предприетите мерки. Възможно е да ни бъде необходима и допълнителна информация с цел качествено проследяване на случая в т.ч. пол, възраст и т.н.
Уверяваме Ви, че личните Ви данни се обработват в съответствие със Закона за защита на личните данни.

DMCA.com Protection Status